Sendmail / SMTP configuration (Technics)

by Rick @, Netherlands, Friday, April 12, 2013, 01:16 (559 days ago)

Hi,

SMTP is not working for gmail and i tryed to make it work with sendmail but it isnt working at all.
Sendmail is giving me this:

sendmail_error.log
mail() on [/opt/lampp/htdocs/website/pages/forum/includes/functions.inc.php:2389]: To: freakez_nl@hotmail.com -- Headers: From: sudo@hotmail.com MIME-Version: 1.0 X-Sender-IP: 127.0.0.1 Content-Type: text/plain; charset=US-ASCII Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Do i need another email adres that supports smtp or sendmail, or do i need to config some more?

If yes, can someone explain me how to configure it?
If not, what email can be used in this forum without having problems sending an activation mail or contact page?

I realy dont understand it anymore. I tryed configuring it for 1 day now.

Another error in mail.info (/var/log) is giving me this:
Apr 12 02:55:32 mafiaweb sendmail[9843]: alias database /etc/mail/aliases rebuilt by root
Apr 12 02:55:32 mafiaweb sendmail[9843]: /etc/mail/aliases: 14 aliases, longest 10 bytes, 153 bytes total
Apr 12 02:55:32 mafiaweb sm-mta[9897]: starting daemon (8.14.3): SMTP+queueing@00:10:00
Apr 12 02:57:03 mafiaweb sendmail[10093]: r3C0v3iu010093: from=nobody, size=348, class=0, nrcpts=1, msgid=<201304120057.r3C0v3iu010093@localhost.localdomain>, relay=nobody@localhost
Apr 12 02:57:03 mafiaweb sm-mta[10095]: r3C0v3ud010095: from=<nobody@localhost.localdomain>, size=585, class=0, nrcpts=1, msgid=<201304120057.r3C0v3iu010093@localhost.localdomain>, proto=ESMTP, daemon=MTA-v4, relay=mafiaweb [127.0.0.1]
Apr 12 02:57:03 mafiaweb sendmail[10093]: r3C0v3iu010093: to=freakez_nl@hotmail.com, ctladdr=nobody (65534/65534), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30348, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (r3C0v3ud010095 Message accepted for delivery)
Apr 12 02:57:04 mafiaweb sm-mta[10097]: r3C0v3ud010095: to=<freakez_nl@hotmail.com>, ctladdr=<nobody@localhost.localdomain> (65534/65534), delay=00:00:01, xdelay=00:00:01, mailer=esmtp, pri=120585, relay=mx4.hotmail.com. [65.54.188.110], dsn=5.0.0, stat=Service unavailable
Apr 12 02:57:04 mafiaweb sm-mta[10097]: r3C0v3ud010095: r3C0v4ud010097: DSN: Service unavailable
Apr 12 02:57:04 mafiaweb sm-mta[10097]: r3C0v4ud010097: to=ricky, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=local, pri=30000, dsn=2.0.0, stat=Sent

That the user "nobody" may not be used i understand, but how do i config this sendmail corretly to work with the forum?

Tnxs already for helping me. :ok:


Complete thread:

 RSS Feed of thread

powered by my little forum